Következő képzések

Kihelyezett tréningek

Picasso

// KÉPZÉS CÉLJA
Picasso – „Nem keresek. Találok!” Napjainkban az adatelemzési piac egyik legdinamikusabban fejlődő területe az adatvizualizáció. Rengeteg kiváló BI eszköz áll rendelkezésünkre, hogy az adatok alapján látványos grafikonokat, dashboardokat készítsünk. Azonban sok esetben sajnos háttérbe szorul az adatvizualizáció elsődleges célja, az elemzési eredmények ÉRTHETŐ megjelenítése a döntéshozók számára. A képzés célja olyan adatvizualizációs technikák bemutatása, melyek segítségével elemzési eredményeinket mások számára is érthető formában tudjuk bemutatni.
// KÉPZÉS TEMATIKÁJA
A következő témákat járjuk körbe:
 • Mi az adatvizualizáció szerepe az üzleti életben?
 • Mi a különbség ha magunknak és ha mások számára készítünk prezentációt?
 • Milyen adatvizualizációs technikák vannak? Hogyan működik az agyunk, ha különböző típusú diagramokat látunk?
 • Hogyan válasszuk ki a megfelelő diagramot? Hogyan tüntessük el a „vizuális zajokat” (clutter) a diagramokból?
 • Mik a preattentív attribútumok a szövegekben és a grafikonokban? Hogyan tudjuk ezáltal irányítani a hallgatóság figyelmét?
 • Hogyan használjuk a színeket és kiemeléseket? Hogyan kerüljünk el néhány jellemző adatvizualizációs hibát (spagetti grafikonok és társai).
 • Adatok humanizálása és ennek lépései. Hogyan és mivel egészítsük ki az adatokat (címkék, kommentek helye)?
 • Hogyan meséljünk történetet az adatok segítségével (storytelling with data)?
 • Mi nevezünk „fordított kommunikációs modellnek”? Mi a „tudás átka” jelenség? Vállalaton belül hogyan alakítsunk ki közös vizuális modellt ezek segítségével?
(A workshop anyaga szemléletes példákon keresztül teszi érthetővé az elméleti részeket)
// KIKNEK AJÁNLOM?
Adatelemzőknek, adatmérnököknek, BI szakértőknek és természetesen tanácsadóknak, de végül is mindenkinek, aki nemcsak magának készít diagramokat, hanem másoknak!
// MIKOR ÉS HOL?
Napjainkban nagyon népszerűek az online workshopok. Azonban jelenleg kis csoportos foglalkozások keretében tartom a képzéseket (maximálisan 6 fő). A személyes oktatás számomra egy küldetés – hiszek abban, hogy valódi tudásátadás csak személyes keretek közt történhet. A képzés során számos gyakorlati példát oldunk meg. A tapasztalatom az, hogy a közös feladat megoldások inspirálják a hallgatóságot.
Cégek kérhetnek kihelyezett tréninget minimum 3 fős létszámtól. Ebben az esetben az időpont és helyszín közös egyeztetés alapján kerül véglegesítésre.

  Regisztráció/érdeklődés

  Online tréningek:

  Kihelyezett tréningek: