Következő képzések

// Ajánlások

Rólam mondták

Tallárom Tamás

KÖBE Kárigazgató

„Gyulával, mint külső szolgáltatóval régóta együtt dolgozok különböző projekteken. Rugalmas, a határidőkre figyelő, széles látókörű, megoldás-orientált szakember, emellett kiváló előadó, aki a laikusok számára is befogadható és érdekes módon le tudja fordítani a szakmai problémát. Ha egy bonyolult témát elmagyaráz, biztos hogy mindenki érteni fogja. Csak ajánlani tudom.”

„A Fókusz Takarék első számú vezetőjeként körülbelül 10 éve ismertem meg Kovács Gyulát, mint külső tanácsadót. A közel 500 fős cégünknél akkor még nem létezett adatvezérelt döntéshozatal, nem voltak mérésken alapuló előrejelzések. Legelső alkalommal tudtára adtam, hogy akkor fogunk bármit is megrendelni Tőle, ha rövid távon bebizonyítja, hogy adatbányászati elemzésekkel jelentős bevételt generálhatunk, illetve hitelezéssel kapcsolatos kockázatokainkat érdemben csökkenthetjük.

Nem hittem abban, hogy már 1 hónap alatt képes a fenti elvárásaimat nemcsak teljesíteni, de bizonyos mértékben túlszárnyalni.  Egy nagyon látványos elemzéssel kimutatta, hogy a 90 napon túli késedelembe esés nagyon korai fázisban előrejelezhető adatbányászati eszközökkel, így komoly veszteségek kerülhetők el.

Így indultunk és közel 5 év alatt felépítettünk egy:

  1. Teljes adattárházat
  2. CRM rendszert, benne egy értékesítést támogató jutalék rendszerrel
  3. Fraud csalásdetektáló rendszert
  4. Hitelbírálati rendszert
  5. Pénzmegrendelő és előrejelző rendszert

Aki szeretne a vállalkozók nyelvét ismerő adatelemző szakemberrel együtt dolgozni, az keresse bátran Gyulát.

(Gyula szakmai maximalizmusát mutatja, hogy amíg együtt dolgoztunk, magától elvégzett egy felsőfokú bankárképzőt, hogy még jobban megértse a szakmai oldal nyelvezetét, gondolkodásmódját)”

Bihari Miklós

ex Lombard Marketing igazgató

„Lepjen meg” vetettem oda Egoként félvállról Kovács Gyulának.

2011-et írunk. A Lombard Lízing a használt autófinanszírozás megkérdőjelezhetetlen bajnoka, királya, alfája. Senki nem ismeri jobba ezt a piacot és pont. Nos, igen… épp oly hatalmas volt az egóm, mint az élcelődő ételkritikusnak Anton Ego-nak a Lecsó című pixar moziból.

Miután egy rakás túlfűtött ömlengést hallottam erről az adatbányász fenegyerekről, úgy gondoltam egye fene, egy próbát megér. „Tudja, mire vágyok? Egy cseppnyi rálátásra. Ez az. Szeretnék némi friss, tiszta, jól fűszerezett rálátást a használt autópiacról. Nyűgözzön le.”

Válaszként Gyula – az adatbányász boszorkánykonyhájában – megtalálta a használt autópiac fűszerét. Forradalmian merész módszerével, és szokatlan látásmódjával átformálta mindazt, amit a piacról tudtunk. Az online piaci szereplők hirdetéseit leszüretelve készített elképesztő elemzéseket, kimutatásokat… és ami a lényeg, mindezt egy működő rendszerben tálalta fel.

A titoktartás anyanyelvén kommunikálva elég legyen annyi, hogy a la carte megkaptuk tőle: a használt autókereskedőkben rejlő finanszírozási potenciált, a kereskedők aktuális árazási stratégiáját, eszközportfólióját, forgási sebességét és a kereskedők lojalitás indexeit is. Ja, és mindez egyetlen gombnyomásra aktualizálódott.

Gyula transzparensé tett piaci információs rendszerével lefőzte a teljes értékesítői gárdát, beleértve az értékesítési vezetőket, az értékesítési igazgató és jómagamat is.

Ha azt mondom, hogy mind Gyula, mind a sütnivalója …felülmúlta az elképzeléseimet… szerényül fogalmazok (de komolyan).

Ezért mindenkinek, aki újdonságra éhezik, csak azt tanácsolhatom, hogy bátran engedje be ezt a fickót a konyhájába.”

Tóth Nándor

ex ügyvezető Data Explorer Kft.

„Az elmúlt 20 évben nagyon sok adatelemzővel találkoztam, dolgoztam együtt. Különböző egyéniségek, különböző munkastílus, eltérő gondolkodásmód, eltérő hatékonyság.

Közülük Kovács Gyula – akivel közel 10 éven keresztül voltam közvetlen munkakapcsolatban  – egyedi stílust és egyedi kvalitást képvisel. (Ahhoz, hogy ezt észrevedd persze elég, ha néhány percet beszélgetsz vele.)

Említek pár dolgot, ami szerintem jellemzi és egyben kiemeli őt az adatelemzők táborából:

  • elemzéseinek mindig van egy vezérfonala
  • csak a letisztult gondolatsort tekinti eredménynek
  • a lényeget kifejező, érthető prezentációkat készít
  • érzi mikor fontosabb a „józan ész” a matematikai módszereknél

Mindezek mellett sokrétű üzleti tapasztalattal rendelkezik, ami jól jöhet, amikor az elemzések létjogosultságát kell megvédened.

Az adatelemzés (üzleti adatelemzés, adatbányászat, data science) sokat változott az utóbbi években.

Most, amikor a gyorsaság az egyik legfontosabb sikertényezők közé került, az automatizmusok, a jól kipróbált technikák alkalmazása célszerű, olykor nélkülözhetetlen. Ma már egy jó „data scientist” inkább hatékony szoftverfejlesztő mint elemző.

Mindemellett akadnak szép számmal olyan üzleti feladatok, ahol még van idő a gondolkodásra. Ahol az eredmény tényleg attól függ mennyi értéket találsz az adatokban.

Gyula itt képviseli a minőséget!

Sokat tanulhatsz tőle, a lényegre törő gondolkodástól a mutatós prezemtációk elkészítéséig.

Nem módszertant tanít, hanem módszereket mutat, amivel Te is egyedi és sikeres lehetsz az adatelemző munkádban.”

Nagy István

DMLab ügyvezető

„Gyula azon ritka adatelemzők egyike, aki nem csak az adatokat, de az üzletet is érti. Több mint 20 éves projekttapasztalata során a legfőbb cél, ami vezérli, hogy választ keressen a legfontosabb kérdésre: hogyan lehet üzletileg felhasználni az adatelemzés eredményét. Igazán transzformatív hatást nem az adatok elemzésével, hanem az elemzések felhasználásával lehet elérni. Gyula azon kevesek egyike, akitől ezt a tudást ellesheted. Képzéseibe a fenti tapasztalatokat sűríti. Az itt tanultak minden adatelemzéssel foglalkozó szakértő eszköztárának kötelező elemei, így jó szívvel ajánlom Gyula workshopjait mindazoknak, akik valódi üzleti hatást akarnak elérni munkájuk során.”

Pocsai Tibor

Moneta Group Igazgató

„28 éve dolgozom a biztosítási szektorban, és konkrétan mindig a sales szektort erősítettem, így a számok, az elemzések világában éltem, de folyamatosan óriási kihívás elé állított, hogy a különböző rendszerekből a csapatomra vonatkozó adatokat kinyerve fejlődni tudjak és fejlesszem tanácsadó csapatom.
2020-ban ismerkedtem meg Kovács Gyulával, aki csapatával egy olyan BI rendszert fejlesztett ki számomra, melynek révén már az első időszakban olyan összefüggésekre világított rá, amely óriási segítség volt a saját stratégiám kialakításában illetve a napi szintű elemzések elvégzésében.

Köszönöm nekik ezt a fantasztikus munkát, az új felületet, és azt a támogatást, amivel ez a rendszer segíti a munkánkat.”

Gáspár Csaba

senior partner at DMLab

„Mindig is foglalkoztatott, hogy az adatelemzői gondolkodás, az adatokkal való gondolkodás szemlélete tanítható-e? Ha egy szakma „nagymesterétől” tanulsz, akkor a válasz egyértelmű igen. Gyula két saját területén zseniális módon alkotó karakter, Sherlock és Picasso követésére indul, hogy megtanítson valami olyat, amit tutorial-okból, netes videókból vagy blogokból alig lehet megtanulni. Megközelítése unikális, ezekben a képzésekben tényleg történni fog veled valami.”

Tajti Viktor

Head of marketing research at Egis

„Gyulával több, mint 20 éve ismerjük egymást. Együtt dolgoztunk több data mining projekten, ahol rengeteget tanultam tőle mind analitikai módszerek tekintetében, mind a stakeholderekkel való kommunikációban.

Gyorsan megérti az üzletet, annak céljait, problémáit, valamint objektív külső szemlélőként rámutat a fájdalompontokra, megoldási javaslatokat kínálva. Kritikus elemző, az elsőre simán hihető gyors eredményeket is csak úgy fogadja el, ha azok betonbiztosan alátámaszthatók. Nem sajnálja az időt, hogy ezeknek saját maga utánajárjon. Élvezetes, jó prezentációkat készít, történetet mesél, érthetően és hatékonyan adja át a kulcsüzeneteket. Ezeket a kompetenciákat meg is tanítja munkatársainak és elvárja, hogy hasonlóan működjenek, „zenéljen” a prezi. Képzéseit nagyon ajánlom, nemcsak kezdő elemzőknek, nemcsak data scientisteknek, hanem üzleti döntéshozóknak is. A tudás, tapasztalat amit itt átad, olyan fontos soft skillek, melyeket hosszú idő alatt szoktunk munkánk során sokszor csak a saját hibáinkból megtanulni.”