// 2021-ben induló workshopok

Az adatelemzés humán faktora. 

A workshopok célja, hogy az itt tanult módszerek, prezentációs technikák segítségével a vállalatokon belüli kommunikációs szakadékokat felszámoljuk, hogy az elemzések ténylegesen hasznosításra kerüljenek:

  • egyrészt olyan elemzési módszertanok bemutatása, melyek segítségével az üzleti oldal számára a hasznos információk lesznek kinyerhetők (Sherlock)
  • másrészt olyan vizualizációs technikák  bemutatása,  amelyek segítségével mások számára is érthetőek lesznek elemzési eredményeink (Picasso).
  • harmadrészt prediktív modellezés és üzleti célú alkalmazásainak bemutatása (Nostradamus).

A tréningek célja, hogy az adatelemzések humán faktorát erősítsük. Mert akármennyire fejlettek napjainkban az adatelemző eszközök, az elemzés sikerességét mégis az dönti el, hogy az elemzők és a döntéshozók hogyan tudnak kialakítani egy olyan közös elemzési platformot, ahol értékes elemzések születhetnek.

A workshopok nemcsak elemzőknek szólnak, hanem azoknak is, akik “fogyasztják” az elemzéseket. Nemcsak az adatok olvasása kihívás (azaz az elemzés), hanem sok esetben az elemzési eredmények (táblázatok, grafikonok) megfelelő értelmezése. A workshopok a menedzsereknek, vezetőknek is segítséget nyújthatnak a grafikonok értelmezésében, megértésében. 

Ha valaki adatolvasási, adatelemzési képességein szeretne javítani, akkor a Sherlock Holmes workshopot javaslom, míg ha valaki prezentációs és adatvizualizációs technikáján szeretne javítani vagy jobban szeretné megérteni a diagramok világát, akkor a Pablo Picasso workshopot javaslom. Ha valaki szeretne mélyebb szinten elemezni, szeretne gépi tanuló algoritmusokat alkalmazni üzleti környezetben, akkor a Nostradamus kurzusomat javaslom. 

Workshop ismertető

A workshopok szakmai partnere a Statistical Products Hungary Kft. Köszönöm, hogy az oktatás megtartásához biztosították az IBM Modeler 18.2.1 szoftvert.
sixtep_uj_logo
A workshopok szakmai szponzora a Sixtep Kft.