Workshopok

SHERLOCK

SHERLOCK 2022 FebruárFebr 24 09:00Bartók Béla út 105-113. I/B, Budapest 1115
Esemény kezdési dátuma Befejezési dátum elrejtése Lejárt
 • 999

  days

 • 23

  hours

 • 59

  minutes

 • 59

  seconds

// DÍJ

Early Birds (2021.01.31-ig): 119.000 Ft
Standard: 149.000 Ft

// MIKOR ÉS HOL?

2022.02.24. csütörtök
Clementine, Budapest, Bartók Béla út 105-113 I/B., 1115

A kurzus személyes tréning keretében kerül megtartásra.

// KÉPZÉS CÉLJA

Sherlock – "Semmi sem megtévesztőbb, mint a nyilvánvaló tény"

Data Literacy, az adatolvasási képesség egy olyan képesség, amikor valaki képes az adatokban lévő érdemi információkat megtalálni, és ezek közt képes priorizálni. És itt a hangsúly a priorizálás. Napjainkban nagyon sok elemző eszköz és programozási nyelv áll rendelkezésre, melyek segítségével sok összefüggés viszonylag gyorsan kinyerhető. Azonban a gyorsaságnak sokszor ára van: nem vesszük észre a rejtett összefüggéseket, téves következtetéseket vonunk le, nem a megfelelő adatelemzési technikákat alkalmazzuk.

A workshop célja annak a képességnek elsajátítása, hogy a meglévő adatok alapján a üzleti oldal számára is hasznos összefüggéseket tárjunk fel.

// KÉPZÉS TEMATIKÁJA

A következő témákat járjuk körbe:

-  Adatvagyon. Mi az adat és az adatvagyon közti különbség? Hogyan lesz az adatból profit? (DIKW piramis bemutatása) Miért nem sikeres az adatelemzési projektek többsége?

-  Adatelemzés. Milyen adattípusok vannak, és ezeknek milyen szerepük van különböző adatelemzéseknél?

-  Hogyan alakítsunk át nyers adatbázist elemezhető adatbázissá? Miért fontos új változókat képezni? Hogyan tömörítsünk információt új változókba?

-  Adat és valóság kapcsolata. Mi a kapcsolat a valóság és az adatbázisok között? Hogyan torzul az információ adatelemzés közben? Hogyan kerüljük ki az információ torzulásokat?

-  Emberi gondolkodás korlátai és ezek hatása elemzéseinkre (emberek kényszeres mintakeresési hajlama mennyire hasznos és káros az adatelemzéseknél). Hogyan lehetünk kritikusok saját elemzéseinkkel szemben?

-  Milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának az adatelemzési projektekben? Hogyan értelmezzük a "black-box" modelleket?

-  Hogyan és mikor kell lezárni az adatelemzési projekteket?

// KIKNEK AJÁNLOM?

Mindenkinek, akit érdekel az elemzés folyamata! Adatelemzőknek, adatmérnököknek, BI szakértőknek. Ugyancsak hasznos lehet azoknak is, akik a „fogyasztói” az elemzéseknek (menedzserek, üzleti döntéshozók, közép és felső vezetők). A workshop segítségével talán le tudják cserélni „a válogasd le ezt és ezt a számot” szemléletet egy igényesebb adatfogyasztói szemléletre, és ezáltal mélyebb és pontosabb döntéseket képesek hozni.

// MIKOR ÉS HOL?

Napjainkban nagyon népszerűek az online workshopok. Azonban jelenleg kis csoportos foglalkozások keretében tartom a workshopokat (maximálisan 6 fő). A személyes oktatás számomra egy küldetés – hiszek abban, hogy valódi tudásátadás csak személyes keretek közt történhet. A workshop során számos gyakorlati példát oldunk meg. A tapasztalatom az, hogy a közös feladat megoldások inspirálják a hallgatóságot.

Cégek kérhetnek kihelyezett tréninget minimum 3 fős létszámtól. Ebben az esetben az időpont és helyszín közös egyeztetés alapján kerül véglegesítésre.

  Regisztráció